Header

Jak możesz pomóc

Pomagać nam można na milion różnych sposobów...Wolontariat wszakże nie jedno ma imię:)

• Na przykład od ogólnie rozumianej promocji Stowarzyszenia: w internecie, firmach, w których się na co dzień pracuje, szkołach uczelniach w których się uczymy, wśród znajomych i rodziny.
  • Można również zapraszać najbliższych do nas do Szewc, bo po za standardowo rozumianym wolontariatem, gdzie można wyżyć się artystycznie czyszcząc konie, ich boksy, karmiąc i pojąc.... prowadzimy także pogadanki dotyczące wychowania, opieki nad zwierzętami, streszczamy historię naszych podopiecznych zapraszamy szkoły, przedszkola itd na organizowane wycieczki. Koszt takiej zabawy jest niewielki a my dzięki temu żyjemy.
  • Ponad to szkoły i przedszkola oraz niektóre instytucje prowadzą cyklicznie zbiórkę żywności dla zwierząt - warzywa i sucha karma dla psiaków.
  • Zimą przydaje się zbiórka koców,starych kurtek lub kołderek by można było umościć psom w budach.
  • Nie gardzimy również współpracą z wszelkimi firmami, które mogą nam "coś" oddać....od gwoździ w darowiźnie po nowe deski, farbę do malowania ścian, węże ogrodowe a nawet wiadra lub sprzęt do opieki i czyszczenia zwierząt.

Nie gardzimy absolutnie ŻADNĄ  pomocą :)

Od czasu do czasu wpadają nam również do głowy szalone pomysły organizowania wystaw fotografii lub koncertów  charytatywnych....ale o tym już niebawem mam nadzieje :)

Formy pomocy może być wiele ...wystarczy chcieć

Zostań Benkowym WOLONTARIUSZEM!

Na przykład od ogólnie rozumianej promocji Stowarzyszenia: w internecie, firmach, w których się na co dzień pracuje, szkołach uczelniach w których sie uczymy, wśród znajomych i rodziny.

Zostań WIRTUALNYM RODZICEM!

Adopcja wirtualna jest to jedna z możliwości niesienia pomocy naszym podopiecznym. Polega ona na częściowym lub całkowitym pokryciu kosztów pobytu zwierzęcia w Stowarzyszeniu, z wykluczeniem pomocy doraźnej jak na przykład pomoc weterynaryjna lub leki (koszt adopcji jest stały). Możliwość Adopcji Wirtualnej mają zarówno osoby prywatne, firmy, instytucje państwowe lub prywatne a także placówki wychowawcze takie jak szkoły czy przedszkola.

Szanowni Państwo, prosimy o wsparcie naszego Stowarzyszenia poprzez przekazanie 1% podatku.

Kto może przekazać 1%?
- podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych (w tym m.in. podatnicy uzyskujący dochody z odpłatnego zbycia papierów wartościowych); - podatnicy opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych; - podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą i korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku. 1% mogą przekazać również emeryci, pod warunkiem jednak, że samodzielnie wypełnią PIT-37 i zrezygnują z pomocy ZUS w tym zakresie. Podobna zasada dotyczy osób, które są rozliczane przez pracodawcę.

Konsola diagnostyczna Joomla!

Sesja